ChatGPT става стандарт в цялата гама на Peugeot

Марката предлага всички предимства на изкуствения интелект в моделите си, оборудвани с гласова команда

Peugeot ChatGPT

Peugeot

С лед като тества чатбота в пилотна фаза, между повече от 10 000 клиенти, сега Peugeot прави  изкуствения интелект достъпен за всички. Френският производител въвежда ChatGPT до края на годината във всички свои модели от последно поколение, оборудвани с гласов асистент. Това включва новите 208, 2008, 308, 308 SW, 408, 508,  508 SW, Rifter, Ttaveller, Partner, Expert, 3008 и 5008.

Изкуственият интелект ChatGPT ще бъде разгърнат на 17 пазара на 12 различни езика в цяла Европа. От днес това е валидно за основните европейски пазари на марката: Германия, Австрия, Испания, Франция, Италия, Португалия, Обединеното кралство. ChatGPT ще бъде достъпен, както за нови, така и за съществуващи клиенти с актуализация по въздуха. До края на юли тя ще бъде валидна и за Дания, Ирландия, Норвегия, Швеция, Швейцария, Белгия. Следват Люксембург, Холандия, Полша и Чехия. ChatGPT се предлага като част от пакета Connect Plus (включен в цената на автомобила за първите шест месеца от началната дата на гаранцията, след това е достъпен чрез абонамент).

За да се взаимодейства с чатбота, трябва просто да се каже „OK PEUGEOT“, след което да зададете въпроса си към ChatGPT. Интересното е, че това реално ще дава поводи на водачите да се разсейват и забавляват по време на път, когато са сами зад волана. Или пък може да го използвате за екскурзовод например, да ви разкаже интересни факти за мястото, което се каните да посетите. Или пък може да го накарате да направи тест за двете ви деца на задните седалки, за да изпита познанията им и да ги спаси от отегчението, което ги е налегнало.

ChatGPT е способен и на повече. Децата скучаят по време на дълго пътуване? Помолете ChatGPT да организира тест за тях тема, която ги вълнува... След секунди изкуственият интелект ще предложи часове забавление за дълги пътувания! С въвеждането на изкуствения интелект ChatGPT в своите автомобили PEUGEOT е революционизира изживяването с гласови команди, което му позволява да отговаря на всеки въпрос по всякаква тема по иновативен и интуитивен начин.

Версия 3.5 на ChatGPT използва данни за факти и събития до януари 2022 г.

ChatGPT Peugeot e-5008