Три неща по автомобила, за които не трябва да се стискате

Ако искате да карате безопасна, сигурна, добре поддържана кола, не бива да пестите

Платена публикация
сервиз ремонт

iStock

П оддръжката на автомобила се превръща във все по-скъпо и по-скъпо “удоволствие”. Да, трудно е да наречем една такава необходимост “удоволствие”, но скокът на горивата и цените на всички авто-части е факт.

Все пак, ако искате да карате безопасна, сигурна, добре поддържана кола, не бива да пестите. Всъщност, малък, разход сега може да ви спести много разходи в бъдеще.

Ето кои са 3-те неща по автомобила, за които не трябва да се стискате:

Качествени гуми

При положение, че гумите са допирната точка между вас и шосето, че от тях зависи спирачния ви път и изобщо поведението на автомобила в екстремни ситуации, пестенето от гуми определено не е добра идея.

В началото на зимния сезон се уверете, че гумите ви са в добро състояние и ако има нужда, вземете нови. Ако имате нужда от финансова подкрепа за това, в Изикредит отпускането на кредит е само срещу лична карта, така че нямате оправдание да отлагате покупката.

Редовна смяна на филтрите

Различните видове филтри се почистват на различен период от време. Тъй като този срок не е кратък, повечето хора просто забравят за профилактиката на филтрите.

Бензиновия филтър се запушва най-бързо, защото е най-обемист и с най малка пропускателна способност. Замърсеният горивен филтър води до загуба на мощност на автомобил,колата пали трудно, а разходът на гориво се повишава.

Така че ако “спестите” от бензинов филтър, всъщност увеличавате разходите за гориво в следващите месеци. Горивният филтър се сменя на всеки 20 000 км за бензинови двигатели и на всеки 40 000 км за дизелови двигатели. И нека липсата на средства не е причина. По-добре да минете през www.easycredit.bg и да оправите филтрите, отколкото да “горите” ненужно много пари за бензин или дизел.

Ремонт на автомобила

Каквото и да ви притеснява в поведението на автомобила, не се скъпете и го “заведете” на преглед в автосервиза. Една навременна намеса и отстраняване на малка повреда може да ви спести големи разходи и инциденти.

И когато избирате автомонтьор, нека не е на принципа “най-ниска цена”, а на “най-много доволни клиенти”, за да не плащате два пъти за един и същи ремонт.

И шофирайте внимателно - така пазите не само себе си, но и автомобила си от непредвидени повреди.

Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Изи кредит ремонт на двигател кредити