Стрелба в завод на Mercedes, двама убити

Трагедията се е разиграла тази сутрин в производствена зала на завода в Зинделфинген

Mercedes Benz EQS завод поточна линия Зинделфинген

, Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS

З а жалост подобни случки започват да стават ежедневие. Дано не свикнем с подобни новини. А тази трагедия се е разиграла в основния завод на Mercedes-Benz в Зинделфинген тази сутрин. Стрелбата е открил 53-годишен мъж, който не е служител на марката, а е външен доставчик в завода, в който се произвеждат флагманите S-Class и EQS.

Стрелецът е открил стрелба по двете жертви, които са били негови колеги, работещи за същия външен доставчик. Охраната се е намесила, задържала е стрелеца и го е предала на полицията.

Заподозреният не е оказал съпротива на властите, които сега разследват мотивите зад престъплението. Двете жертви на по 44 години са починали след стрелбата в едно от производствените халета в завода.

В завода в Зинделфинген работят 35 000 човека. Всички те са били евакуирани след инцидента, случил се сутринта.

Подобни трагични инциденти са голяма рядкост в автомобилните заводи в Германия, които са с много добра охрана и стриктен контрол на влизане. Тази стрелба допълнително ще постави законодателите под напрежение за още по-стриктен контрол на оръжията.

В Германия притежателите на огнестрелно оръжие се проверяват на всеки пет години, за да се установи дали притежанието е оправдано. През 2020 г. бяха забранени определени оръжия. При сега действащите закони и разпоредби, оръжие може да се закупи от хора над 25-годишна възраст, след като се премине психологична оценка. През 2021 г. в страната е имало около 1 млн. частни оръжия, повечето от които ловджийски.

Mercedes-Benz Зинделфинген стрелба убийства