Спилбърг ще снима нов Bullitt, Брадли Купър в главната роля

Филмът няма да е римейк на оригинала, дал на света и Холивуд най-великата сцена с автомобилна гонка

Пламен Георгиев,
Ford Mustang Bullitt

, Ford

Ford Mustang Bullitt

Б радли Купър и Стивън Спилбърг ще възродят легендарния Bullitt, съобщава Deadline. Купър ще влезе в ролята на детектив Франк Булит, изиграна от Стив Макуин през 1968 г.

Новият Bullitt няма да е римейк на оригинала, в който Макуин преследва мафиотски бос, след като свидетел по дело срещу него е убит. Най-запомнящата се сцена е тази, в която Булит със своя зелен Ford Mustang преследва лошите в черен Dodge Charger. Дори и днес реализмът на тази сцена е непосилен за Холивуд, а нея може да видите в клипа най-долу.

Купър и Спилбърг започват да обсъждат идеята за лентата през пандемията, като двамата ще са и продуценти. Джош Сингър се е заел със сценария. Същият пише сценария за The Post, който Спилбърг режисира, както и Maestro, предстоящият да излезе биографичен филм за композитора Леонард Бърнстейн, изигран и режисиран от Купър.

Bullitt Mustang става икона след описаната по-горе сцена. Използваният във филма автомобил бе продаден на търг през 2020 г. за $3,4 млн.

Ford е наясно каква роля е изиграл филмът в историята на модела, затова през 2001 г. въвежда Bullitt GT с по-мощен 4,6-литров V8, снижено окачване и дизайн елементи, вдъхновени от кино лентата. За последно (до момента) тази версия бе лансирана през 2019 г.

Bullitt кино Стив Макуин Брадли Купър Спилбърг