Руснаците си държат на „Крим”, правят втора версия

defaultimg

netinfo

С тудентите от конструкторското бюро „Формула Студент” към московския университет МГТУ разработват второ поколение на спортния автомобил „Крим”, съобщава Russian Cars Industry. Интересното е, че оригиналният роудстър още не се произвежда масово, но вече се работи по нова версия.

Дизайнът на новия спортен автомобил ще се отличава от този на роудстъра, който бе показан миналата година. Производството на новия модел се планира да започне след 2 до 3 години, макар да не се споменава и дума къде (и кой) би могло да стане това. Спекулира се, че производството му може да стартира в Крим.

В момента проектът е на фаза тестове, а цената на версията купе се определя на около 650 000 рубли, което се равнява на около 21 000 лв.

Първият вариант на „Крим” е построен на пространствена тръбна рама, „облепена” с панели от композитни материали. По-голямата част от огрегатите са унифицирани с Lada Kalina, в това число и 1,6-литровият бензинов мотор с мощност 140 к.с. С него роудстърът вдига 100 км/ч за 8,6 секунди.

Четете още:

Роудстър-гъзарийка под формата на Mercedes SLK

Екстремните RS и R8 модели на Audi Sport официално в България

1 млн. електромобила и цели 19 SUV модела от Volkswagen до 2025 г.

Източник на статията: Vesti.bg

роудстър Крим Крим любопитно автомобили руски автомобили