По стъпките на Ford Model T - инфлуенсърка тръгва из света с новия Explorer

Лекси Алфорд, която влезе в Гинес, стъпвайки във всички страни на планетата, се впуска в ново предизвикателство

Ford Explorer Electric Lexie

Ford

Ford представи вчера новия електрически Explorer в Европа, а часове по-късно обяви, че автомобилът тръгва на околосветско пътешествие.

Инфлуенсърката Лекси Алфорд, която през 2019-а едва на 21 г. стана най-младият човек на света обиколил всички държави, ще седне зад волана на SUV в това предизвикателство по-късно тази година.

 Ford Model T

Ford

Ford Model T

Експедицията е вдъхновена от постижението на Алоха Уондъруол, която стана първата жена, шофирала около света в продължение на пет години между 1922-а и 1927 г. с Ford Model T. Посетила е 80 държави и изминала 612 хиляди км. Тя тръгва на 16 г.

Лекси Алфорд, известна в социалните мрежи като Lexie Limitless, е прочута пътешественичка. С постижението си през 2019 г. тя влезе в Гинес, стъпвайки в 197 страни.

Тя е свързана с Ford по няколко направления. Сантиментът идва от това, че се е научила да шофира на F-350 Super Duty на баща си.

По-натътък ще има повече подробности за маршрута и всичко останало, но целта е ясно - Лекси ще популяризира електрическия Explorer, посещавайки различни държави. Сигурно е, че навсякъде ще има събитие.

Лекси Алфорд около света с електромобил околосветско пътешествие Ford Explorer EV Ford