Мистериозен фен на Шуми и Ф1 кара болид по пътищата в Чехия (видео)

Когато Ф1 е в лятна почивка, можеш сам да си организираш собствена GP, но по улиците.

Пламен Георгиев,
Ferrari F1 2004 Формула 1 Михаел Шумахер

, Getty Images

Михаел Шумахер с Ferrari F1 2004 в GP на Австралия, 2004 г. (снимката е илюстративна)

Г овори се, че календарът във Формула 1 догодина ще е съставен от 24 кръга, нищо чудно един от тях да е в Чехия. Или поне така се надява местен (вероятно) ентусиаст, който отново бе засечен с болид на Ferrari да се движи по магистрала D4.

Преди време чешката полиция моли за помощ шофьори, за да идентифицира нарушителя, движещ се с болид от Ф1 по пътищата на Чехия. Стигат до 45-годишен чех, но заради факта, че е носел каска и не може на 100% да се докаже, че той е шофирал, ентусиастът избягва солени глоби. И най-важното – запазва собствеността си.

Този уикенд, вероятно зажаднел за екшън на пистата, какъвто няма заради лятната почивка на Формула 1, червеният болид е сниман отново по пътищата на Чехия.

Болидът сякаш е Ferrari F2004, с който Михаел Шумахер се състезава през сезон 2004. Той носи номер 7, с което вероятно се отдава почит на 7-те световни титли на Шуми, последната от която спечелена именно през 2004 г.

В действителност обаче болидът по-скоро е от клас GP2, боядисан в подходящия цвят и носещ подходящите стикери, за да се постигне търсеният ефект. Такъв има, защото полицията отново е на ход, но без ефект да момента.

Чехия любопитно автомобили Ferrari F1 Формула 1 болиди