Извадиха един от най-ценните автомобили в България за световно събитие

Страната ни за първи път е домакин на Общо събрание на Международната федерация за ретро автомобили

,
Ретро автомобили конгрес FIVA

CarMarket.bg

Mercerdes-Benz 600 Pullman Landaulet

Б ългария за първи път е домакин на конгрес (Общо събрание) на Международната федерация за ретро автомобили (FIVA), а по този случай пред столичния хотел “Маринела” са изложени някои от най-ценните реликви на 4 колела в страната, видя CarMarket.bg.

Много от присъстващите близо 120 делегати от цял свят се спират най-вече пред наистина уникалния Mercerdes-Benz 600 Pullman Landaulet. Той беше докаран с репатрак, тъй като почти не се кара.

CarMarket.bg

Произведен е през 1967 г. и е бил притежание на бившата комунистическа власт, като само няколко пъти е бил използван за посрещане на чуждестранни делегации преди 10 ноември 1989 г.

За времето си е бил наистина най-високо ниво в автомобилостроенето, а също и като защита. Има 8-цилиндров двигател с ходов обем от 6332 куб. см, а максималната мощност е 250 к.с. Максималната скорост е 200 км/ч. Някои от екстрите му са изпреварили времето си.

Има само 20-ина такива произведени. Собственост е на Националната служба за охрана (НСО), която полага усилия да го поддържа адекватно.

 Austin Princess

CarMarket.bg

Austin Princess

До него личи рядък и автентично реставриран Austin Princess, а окото ловят още Mercedes SL, Mercedes 170 S, Jaguar E-Type, Opel Manta и т.н.

 Opel Manta

CarMarket.bg

Opel Manta

Международната федерация за ретро автомобили е най-голямата в света за антиките сред колите, като има богата дейност.

“Конгресът се провежда в петък и събота, имаме да обсъждаме и решаваме много въпроси. Успях да убедя управата на федерацията за първи път това събрание да е в България, коментира за CarMarket.bg Камен Михайлов, шеф на Автомобилната ни федерация и автомобилен ентусиаст, член на комисия във FIVA . - Мисля, че това само по себе си носи престиж за страната ни, тук посрещнахме личности от цял свят.”

Международната федерация за ретро автомобили ретро коли Камен Михайлов Mercerdes-Benz 600 Pullman Landaulet