Индийски милиардер има 15 Rolls-а, сменя ги според цвета на тюрбана си

Всичко започва в отговор на расистки коментар по повод цвета на тюрбана му

Рубен Сингх милиардер

Reuben Singh/Instagram

Ч ували сте фразата „сменя ги като носни кърпички“, обикновено отнасяща се за дами. Е, Рубен Сингх сменя 15-те си “Ролс-Ройса“ според цветовото си настроение, което той изразява с тюрбана си.

Индийският милиардер, живеещ във Великобритания, притежава 15 броя различни модели Rolls-Royce, всичките в различни цветове. И за последното си има конкретна причина – да пасват цветово на тюрбаните му.

Единственото нещо, което отличава тези автомобили, е цветът, който – по една много конкретна причина – съвпада с тюрбаните му.

Рубен е сикх, с който термин обикновено се идентифицира етно-религиозна група в Индия, носеща тюрбани. Още през 2017 г. Сингх започна нещо, което той нарича „Предизвикателството на тюрбаните на Rolls-Royce“ в отговор на расистки коментар, който получава за тюрбана си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reuben Singh (@singhreuben)

Освен колекцията си от Rolls-ове (по няколко Dawn, Ghost и Cullinan), Сингх има няколко Lambo-та, Bugatti Veyron, Pagani Huayra.

През годините Сингх продължаваше да купува автомобили RR, като последният му ще е електрическият Spectre, съдейки по постовете в Instagram.

Иначе милиардерът обикновено се облича сравнително сдържано, като поне един елемент от аутфита му пасва на цвета на тюрбана.

Колекционерите на автомобили често са странни „птици“, които следват своите прищевки, тъй като имат с какво да ги удовлетворяват. Един от тях е известният като „Rainbow Sheikh“ от Абу Даби. Той спечели прякора си, след като купи колекция Mercedes-и, по един за всеки цвят на дъгата.

Колекцията му от автомобили е наистина впечатляваща и част от колекцията може да се види в Националния автомобилен музей в Абу Даби.
Колекцията включва разнообразие от необичайни и странни превозни средства, включително масивна реплика на Hummer H1, която е толкова голяма, че дори включва собствен апартамент.

Рубен Сингх милиардери Rolls-Royce Silver Ghost тюрбан