Илон Мъск също се пошегува на гърба на “Манчестър Юнайтед”

Той написа, че купува клуба, след това уточни, че се шегувал

,
Tesla Berlin Илон Мъск

, Getty images

Илон Мъск няма да танцува на "Олд Трафорд".

О снователят и бос на Tesla Илон Мъск произведе една от световните новини за последните часове, като написа в Туитър, че купува “Манчестър Юнайтед”.

Също така, купувам “Манчестър Юнайтед,  пак заповядайте”, гласи буквално постът на най-богатия човек на света.

Малко след това обаче Мъск заяви следното в отговор на уточняващи въпроси дали говори сериозно:

Не, тази шега върви от доста време в Туитър. Не купувам никакви спортни отбори."

Следва не по-малко странна публикация, в която уточнява, че подкрепя “лявото в Републиканската партия и дясното в Демократическата”.

По-рано тази година десетки, а може би и стотици фенове на “Юнайтед” призоваваха милиардера да купи любимия им клуб, който в момента изпитва огромни проблеми, записвайки най-лошия си старт в елита на английския футбол от над 100 г. Това породи десетки шеги и "мемета" в социалните мрежи от страна на фенове на други тимове.

През пролетта Мъск предложи около 44 милиарда долара за Туитър, но след това обяви, че се оттегля от сделката и сега предстои дело.

Всичко това се отразява на акциите на Tesla, които падат, но марката поне започна да се съвзема от локдауните в Китай и проблемите с доставките, като наваксва изоставането в производството, регистрирано за първите шест месеца.

Илон Мъск не за първи път хвърля бомба в Туитър, която се оказва солена шега или провокация.

В няколкото часа преди опровержението нямаше коментар от “Юнайтед” и Глейзър. Фамилията от щата Флорида казваше доскоро, че един от най-популярните клубове в света не е за продан.

Тя отклони няколко оферти, включително от престолонаследника в Саудитска Арабия принц Салман, който практически се сдоби с “Нюкасъл” неотдавна.

Илон Мъск Tesla Манчестър Юнайтед туитър