Honda преведе повече пари на свои служители. Чака да ги върнат

Това е станало погрешка, сега наемниците имат избор как да възстановят средствата

,
Honda Civic history

Honda

Х убаво е да видиш, че в банковата ти сметка е влязъл бонус. Още по-хубаво е да установиш, че той е по-висок от очаквания, от този, за който си се подписал в счетоводството.

Може да си кажеш, че фирмата ти е решила да те изненада и подпомогне в трудните времена с галопираща инфлация.

Много хубаво, не е на хубаво, е казал скептичният български народ. Тази поговорка удивлява някои чужденци, но служители на завода на Honda в Мерисвил, щата Охайо, САЩ, се увериха, че тя не е безпочвена. Понякога поне.

Преди дни те получиха уведомления, че работодателят им е изплатил по-високи бонуси, като очаква те да бъдат възстановени, съобщи NBC4, цитирана от Autoblog.

Honda е в правото си да поиска парите да бъдат върнати, позовавайки се на текст от трудов закон в Съединените щати.

Говорител на Honda каза пред NBC4, че „въпросът, свързан с компенсациите, е чувствителен”. Добави, че се работи по решаването му, така че всички да останат доволни и не се стига до негативни настроения сред служителите.

Той отказа конкретика. Твърди се, че става въпрос за стотици долари на човек.

В края на изминаващата работна седмица изтече срокът, в който служителите трябваше да решат как да възстановят средствата. Възможните изходи са три - еднократно връщане, сумата да бъде удържана от бъдещи заплати или от бонуси. Няма вариант, при който парите да останат в банковите сметки на "късметлиите".

Honda завод САЩ заплата