Краят на пътя започва, вижте трейлъра на Fast X (видео)

Новото продължение на франчайза ще излезе на голям екран на 19 май, а срещу Вин Дизел ще застане Джейсън Момоа

Пламен Георгиев,
Fast X

Getty

Ф ранчайзът Fast & Furious помпа адреналин във вените на зрителите повече от две десетилетия, смесвайки много коли и гонки, романтика и семейни ценности. По каноните на киното това си е чиста проба сапунка, но е ясно, че зрителите харесват тази формула.

А основата в нея са колите. В десетото продължение на серията ще видим „началото на края”, както гласи постерът. Това се разтълкува като край на франчайза, но е много вероятно да става въпрос за края на герой или два, защото Лошият този път е най-сериозният опонент, пред който Дом и семейството му са се изправяли.

Предварително се знаеше, че ще има 11 серии, така че може да предположим, че в страховитите екшън гонки някои от героите ще приключат участието си.

В петата част от поредицата видяхме как Торето и екипът му унищожиха бразилския наркобос Хернан Рейес. Но свидетел на смъртта на баща си става и синът му, който прекарва последните 12 години в планове как да си отмъсти. Планът е лесен: да унищожи това, което Доминик Торето цени най-много: семейството.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

И Джейсън Момоа („Аквамен”) започва да преследва най-ценното в живота на Дом. Fast X е с бюджет $340 млн., които го прави петия най-скъп филм в историята. Това ни кара да очакваме, че гонките ще са на ниво, но най-вече моята надежда е, че няма да има летяща в космоса кола и облечени във водолазни костюми хора в нея.

Иначе в трейлъра се виждат страхотни машини. В центъра на екшъна, естествено, е Charger-ът на Доминик, виждаме още Dodge Charger Hellcat, оранжева Alfa Romeo Giulia Sprint GT, класически Nissan Z, Chevrolet Impala, Porsche 911, Lamborghini Gallardo, но това са само малка част от автомобилния каст.

Новите имена също са много, като Момоа е основният, Лошият. Големите мускули на Дуейн „Скалата” Джонсън са заменени от тези на друг кечист – Джон Сина. Виждаме също Рита Морено, Бри Ларсън и др. Интересното е, че в трейлъра се появява и Джейсън Стейтъм. Интересно, защото той и Скалата се отделиха и направиха спиноф, заради който Вин Дизел и Дуейн Джонсън не си говорят.

Екшънът започва на 12 май.

Fast X Бързи и яростни Fast and Furious