Език мой, враг мой - Илон Мъск си навлече гняв заради Cybertruck

Изказването за възможностите на пикапа като лодка предизвикаха реакция във Вашингтон

,
Tesla Cybertruck

Tesla

Tesla Cybertruck

Т рудно може да се отрече, че Илон Мъск е визионер, един от хората, които гледат в бъдещето и променят света със смели решения. Може да е клише, но той продължава там, където другите спират.

Е, никой не е перфектен, гласи друга баналност, а милиардерът е доказателство и за това правило.

Думите са нещото, което носи неприятности на Мъск, било то написани или изречени.

Последното твърдение на създателя на Tesla, че дългоочакваният Cybertruck ще е толкова водоустойчив, че щял да служи "за кратко и като лодка, пресичаща реки, езера и дори морета", не мина без последствия отвъд океана.

Държавният департамент за природните ресурси на Вашингтон реагира на пост на богаташа в Туитър. Пак в същата социална мрежа службата заяви следното:

Нашите екипажи на изоставени плавателни съдове ви молят да разберете, че всичко, което „служи за кратко като лодка“, не трябва да се използва като лодка.”

Към поста е вградена снимка на кола, отнесена от бързи води.

Може горното да ви звучи смешно и излишно, но ако дори бегло познавате живота в Америка, ще си дадете сметка, че това съвсем не е така. Не и в страна, в която се оказа, че стотици хора са опитали белина срещу COVID-19.

Това е същата страна, в която има хиляди дела срещу производители и фирми за наглед комични казуси. Могат да те осъдят за всичко и да ти смъкнат “няколко кожи”. Просто така стоят нещата, дали ни харесва или не.

Поради което реакцията на Държавния департамент на природните ресурси е съвсем на място. Само си представете какво ще стане догодина (или когато там) излезе Cybertruck. Имайки предвид обожанието на някои фенове на Tesla към Мъск, абсолютно сигурно е, че клиенти на марката ще опитат да ползват пикапа за плаване.

И тогава ще стане стане интересно (само дано не и трагично). В нашия сайт също сме писали достатъчно за десетките дела, които се завеждат срещу Tesla. Като се почне от катастрофи заради системата Autopilot, та се стигне до обвинения за расизъм в завода в Калифорния.

Don’t try this at home (“Не опитвайте това у дома”) обичат да казват в Америка. И въпреки това непрестанно опитват всевъзможни странни неща.

лодка Илон Мъск Tesla Cybertruck Tesla