Дебют на три български каравани на изложението „Къмпинг и караванинг експо”

Над 50 изложители ще покажат своите продукти по време на изложението, което ще се проведе от 15 до 17 април на паркинга на Метро София 1 на бул. Цариградско шосе.

Пламен Георгиев,
Contempo Mobile каравана

, Пресцентър/Contempo Mobile

Contempo Mobile

Н а стартиращото днес изложението „Къмпинг и караванинг експо 2022” ще могат да се видят продуктите на над 50 изложители. Сред тях има и четири български премиери. Стартъп компанията Contempo Mobile ще покаже за първи път публично протопит на своята каравана Made in Bulgaria. Клиентът на караваната “Контемпо” може да избира поръчкови параметри като размери, дебелина на стените, вътрешно разпределение, оборудване и други.

Сред българските каравани е и ZAVET Z1. Тя е истинска офроуд каравана, изцяло проектирана и построена в България. Най-голямото й предимство е, че може да бъде теглена от всяко превозно средство, защото тежи само 650 кг.

 ZAVET Z1

Пресцентър/ZAVET Z1

ZAVET Z1

Караваната Ranilu-G също е българска. Това е компактна, мобилна каравана, подходяща и за автомобили с по-малки двигатели. Ranilu-G разполага с малка кухня, оборудвана с мивка, хладилник, акумулатор 80Ah с опция за монтаж на соларен панел, спално помещение с матрак 134/190 см, шкафчета и рафт за дребни вещи, контакти и USB.

Сред родните премиери и тази на палатката за кола Vagabond Home. Съчетава предимствата на палатка за кола и двуслойните експедиционни палатки. Двата слоя плат създават естествена вентилация, топлоизолация и  предотвратяват конденз.

На паркинга пред столичното Metro на бул. Цариградско шосе ще може да се видят и луксозните кемпери на германската марка MORELO. Ще бъде изложен MORELO LOFT, модел 2022 г.

Сериозно място ще заемат камперите на Hymer, сред които Hymer Master Line B ML 880 I, Hymer MC T 680, Hymer MC I 680 и Hymer 4X4 Grand Canyon S CrossOver. На изложбената площ на Кемпер Център Hymer България ще могат да бъдат видяни още и Burstner Delfin 732 G Harmony Line и Rimor EVO 95 PLUS.

Dimbo ще покажат новите модели на Laika, всички 2022 година, на най-новото шаси Fiat. Това са напълно интегрираните луксозни модели на 7.00 и 7.40 метра - Ecovip H3109 и Ecovip H4109, които са в различни комбинации със 140 или 160 к.с., с ръчна или автоматична 9-степенна скоростна кутия. Това са модели с две отделни легла, с възможност за преобразуване в голяма спалня и падащо легло в предната част. Премиера за България ще бъде и още Laika Ecovip H3110 с цяло легло в задната част и предно падащо легло.

На изложението ще дебютира седмото поколение VW Multivan. За първи път в гамата от задвижващи агрегати присъства и plug-in хибридна система - Multivan eHybrid. Новият Multivan предлага до седем на брой индивидуални седалки и може да бъде поръчан в трите версии на оборудване „Multivan“, „Life“ и „Style“.

каравани Къмпинг и караванинг експо изложение