Даниел Рикардо изкара болид от Ф1 извън пътя в Австралия (видео)

Това бе легендарният шампионски RB7 от 2011 г.

Red Bull Даниел Рикардо

Red Bull Content Pool

Д аниел Рикардо е резервен пилот на Red Bull във Формула 1 тази година и няма да стартира в Гран При на родината си Австралия.

Това не му попречи да участва в типично за компанията предизвикателство, карайки стар болид из островната държава-континент. Идеята бе да се промотира тима на шампионите и напреварата, завърнала се в Мелбърн след пандемията.

Рикардо покара RB7 от 2011 г. по прашните пътеща в австралийската пустош, по обществени пътища и дори на легендарната писта “Маунт Панорама”, домакин на страховитото състезание Bathurst 1000.

По пътя му го съпровождаха местни състезатели в най-различни моторни спортове, включително Тоби Прайс и Даниел Сандърс, които са легенди в ендуро състезанията, пилотът Мат Хол и шампионът на Supercars Шейн ван Гисберген в неговия Chevrolet Camaro.

Red Bull Content Pool

След първото ми пътуване с Red Bull в Сан Франциско, винаги съм искал да направя това в Австралия, каза Рикардо. - Да се ​​върна у дома, да карам RB7 през австралийската пустош и да споделям най-доброто, което Австралия може да предложи на света… Какъв по-добър начин да отпразнувам първото си състезание у дома след завръщането ми в Red Bull Racing.“

Red Bull RB7 се състезаваше през 2011 г. на Формула 1 и беше управляван от Себастиан Фетел и друг австралиец - Марк Уебър. Той се задвижва от 2,4-литров V8, който се развива до 18 000 об/мин.

Red Bull Content Pool

Стана един от един от най-успешните автомобили във Формула 1 в историята, като спечели 12 победи в 19 състезания, Фетел стана световен шампион.

Сегашният болид на “биковете” - RB19, може да установи дори още по-голяма доминация, след като без проблеми спечели първите две състезания този сезон.

Даниел Рикиардо Формула 1 Австралия Ред Бул Red Bull