Да ритнеш камбаната с финес

Това беше страхотен филм с Джак Никълсън и Морган Фрийман, но италианците от Biemme Special Cars имат нещо друго предвид със своя Ghoster

Пламен Георгиев,
Biemme Ghoster

, Biemme

Biemme Ghoster

А ко приживе човекът е живял на вълната на лукса и е бил голям почитател на автомобила, вероятно би искал да си отиде с финес от този свят. Естествено, че има компании, които могат да изпълнят и това желание още повече, че тунинг компании по света има колкото искаш, а част от тях са се специализирали в една специална ниша, занимаваща се с подготовката на специални катафалки.

Една такава е италианската Biemme Special Cars, която е трансформирала Rolls-Royce Ghost (какво по-удачно возило за отвъдното) в Ghoster. Италианците са специалисти в сферата, превръщайки в катафалки още Mercedes-Benz CLS и Maserati Grecale, но Ghoster изгледа е върхът в тяхната мисъл за лукс.

Biemme

Катафалката изглежда доста впечатляващо с този издължен, бронзов преден капак, в който цвят е изпълнен и специфичният покрив. Biemme за добавили допълнителна дължина към 5,5-метровия Ghost, като интересното е, че пътническото отделение е напълно отделено от задната част на автомобила.

Би било нелепо да говорим за лукс на борда, но италианците обръщат сериозно внимание именно на тази част. Оставяме настрана многото дърво и кожа, но Biemme гордо ни казват, че са добавили още 100 кг изолация към нормалния Ghost, за да стане моделът още по-призрачно тих. Да кажем, че това е разбираемо, но защо тогава има и аудио система с 18 високоговорителя и 1300 вата?

Biemme Biemme Ghoster катафалки