Да превърнеш Mercedes-Benz AMG 5.5 (Е210) във ВАЗ-2105, и това доживяхме

Руският ентусиаст е използвал германското шаси, за да го украси с панели от „петица”. Сега чака купувачи за своя Франкенщайн

Пламен Георгиев,
тунинг Лада VAZ 2105

CarMarket.bg / Avito.ru

Т унингът е бизнес за милиарди, издигнат в култ в САЩ и Япония. Много често желанието да направиш нещо уникално води до създаване на адско нелепо творение, но това дори и така не може да се определи. Заради огромния брой хора, които продължават да си спомнят с носталгия отминала епоха в родината ни, ще наречем този проект само необичаен, коментарите ще оставим на вас.

На руския сайт за продажба на автомобили Avito.ru се появи този проект. Собственикът на Mercedes-Benz Е210 AMG от 1996 г. е решил, че ще е много яко да използва германската механика за основа, за да създаде един върховен ВАЗ-2105. Някак си той е успял да съвмести платформата и технологията от Германия с формите на руската „петица”. Но и тук той се е развихрил, защото се открояват доста ръбове, особено силни изразени са тези, с които са раздути четирите калника.

Avito.ru

Самоделката е с оригинални фарове и стопове от 2105. Но матовият сив цвят е от палитрата на AMG.

Под панелите собственикът е монтирал всички системи от „Мерцедес”-а, включително климатичната система, аудиосистемата, както и други технически възли и детайли. Пробегът на автомобила е 83 000 км, а за него той иска 2,55 млн., рубли, които към днешна дата възлизат на 63 750 лева.

В началото на годината разказахме за странната Niva на гърка Вагелис Цуманис от Игуменица. Той не е отишъл толкова далеч като своя руски колега, залагайки на руска механика, но с атрактивни външни дизайнерски решения. Той също търси на своето творение сериозната сума от 35 000 евро.

В края на миналата година в Русия за продажба бе извадена необичайна „Волга”, наречена „Вълкодав”. Проектът е разработен на базата на Mercedes-Benz S-Class (W220). За него бяха поискани 11 млн. рубли (275 000 лева).

руски автомобили тунинг Lada VAZ-2105 Лада 2105