Цена от $21 000 за смяна на батерия на Tesla. Причината: дъждът в Шотландия

Шотландци твърдят, че сервизен приемчик им казал, че проблемът с батерията е предизвикан заради шофиране в дъжд, което не се поемало от гаранцията

Пламен Георгиев,
Tesla Model Y

iStock

Ш отландски собственик на Tesla Model Y прави достояние своята история, която включва искана цена от 17 374 британски лири ($21 200) за смяна на батерията.

А причината за тази скъпа смяна? Заради шофиране в дъжда, твърди гей двойката.

Джони Бакигалупо и Роб Хъси твърдят, че проблемът възниква, когато двамата отиват на вечеря по-рано този месец. Те казват, че този ден бил дъждовен в Единбург. Тяхната Tesla Model Y, твърдят двамата, била наред на път към ресторанта, но отказала да стартира, когато тръгнали обратно.

Те били принудени да чакат почти пет часа за пътна помощ от Tesla, разказват през Edinburgh Live. Твърдението им е, че отделът за клиентско обслужване далеч не бил от най-отзивчивия.

След оплаквания от моя страна, получихме обаждане, с което ни бе казано, че батерията е била повредена заради проникване на вода в батерията, което, за съжаление, не се покрива от 8-годишната гаранция на батерията, затова ремонтът ще струва около 17 500 лири. Искал ли съм да продължим??? Бях поразен и не можех да намеря думи,” разказва Бакигалупо.

Същият е очаквал сметка от 500 до 1000 лири максимум. Макар да е шокиран, той успява да се свърже с мениджър, за да получи обяснение как така сметката е толкова голяма.

Той ми каза, че водата е проникнала заради много лошото време в Шотландия. Това бил проблемът. Те казват, че това не е задължително моя вина, но не е задължение на Tesla да плаща по гаранцията,” допълва Бакигалупо. Натиснах го тук и казах, че не съм чувал за подобно нещо. Той ми отговори, че може да се случи с Range Rover и Merc, но не се хващам на това.”

Опитът на този шотландец с Tesla бил толкова лош, че подставя под съмнение решението си да купи американския електромобил.

Ако знаех, че клиентското обслужване ще е толкова лошо, не съм сигурен, че бих купил автомобила.”

Tesla Model Y смяна на батерия приемчик любопитно автомобили Tesla скандал скъпа батерия ремонт на двигател