Може да видите Tesla Model S 75D 2018 на Electro Mobility Expo

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Electro Mobility Expo 2018 e първото специализирано изложение за електромобили в България, което ще се проведе от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall. Акцент ще са автомобилите и технологиите с алтернативно задвижване, които са очаква да оформят транспорта на бъдещето. Входът е свободен.

Сред експонатите ще може да видите (освен много други електрически модели) и един от най-обсъжданите електрически модели, които повлече крак за електрическата еволюция. Говорим за Tesla S 75D 2018, който ще бъде представен от Top Rent A Car. Автомобилът разчита на два електромотора за предната и задната ос. Мощността им е 332 к.с. и осигуряват ускорение до 100 км/ч за 4,4 секунди. Пробегът с едно зареждане е около 500 км (NEDC), а максималната скорост е ограничена на 225 км/ч.
Батерията, както предполага името на модела, е с капацитет 75 kWh, което значи много по-слабо ускорение и пробег от 100D, но пък се спестяват около 200 кг (но 2100 кг са си адски много) от теглото на модела, както и много сериозна сума при покупката.
Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на тежестта и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива.

Първите виетнамски автомобили са (почти) готови и изглеждат много добре

Инвеститори заведоха иск срещу Volkswagen за 9,2 млрд. евро

1 млн. електромобила за 5 години, следващият 1 млн. за 6 месеца

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Tesla Model S Tesla Electro Mobility Expo 2018