Електрическият наследник на Volvo XC90 излиза в края на годината

Твърди се, че ще носи името Embla. Със сигурност няма да е с буквено-цифрово наименование

,
Volvo XC90 Recharge

Volvo

Volvo XC90 Recharge е хибрид. Наследникът ще е изцяло електрически и с ново име.

Н овият и напълно електрически наследник на Volvo XC90 ще бъде представен в късната есен на 2022 г., заявиха шефове на компанията, цитирани от Autocar.

Новият SUV флагман, първи на новата платформа, ще играе основна роля за целта на шведите да продават по 600 000 е-коли годишно от 2025 г.

Autocar твърди, че името на луксозния автомобил ще е Embla, след като по-рано тази година стана ясно, че вече няма да бъде с буквено-цифрово наименование.

Говорител на Volvo отказа да потвърди намеренията на марката в това отношение. Ембла е името на първата жена в скандинавската митология. Което символизира новата стратегия за имената на бъдещи модели.

На 21 септември ще бъде демонстрирана технология на автомобила, която включва функции за безопасност от следващо поколение. Тя ще попадне в стандартното оборудване.

SPA2 платформата на Volvo - от която ще излезе Embla, е усъвършенствана, като от нея ще могат да излизат и возила с ДВГ. Но за много малко време, нататък щафетата ще поемат автомобилите с нулеви емисии.

Новият флагман ще запази основните характеристики на XC90, като същевременно въвежда напълно нов подход към екстериора и интериора, както и множество модерни нови технологии.

Autocar.co.uk

Volvo XC90 Volvo