1200 км с едно зареждане на EV? По-близо с $65 милиона (видео)

Компанията Our Next Energy получи ново финансиране за завода си, основно от BMW i Ventures

ONE Tesla Model S

, ONE

Tesla Model S с екипа на ONE при експеримента малко преди Коледа в края на м.г.

А мбициозният стартъп Our Next Energy (ONE) обяви на официалния си сайт, че е получил ново финансиране в размер на 65 милиона долара, дошли основно от един от основните му инвеститори - BMW i Ventures.

Това е добра новина, тъй като приближава ONE до заветната цел - построяване на завод в Съединените щати (щата Мичиган), където компанията е базирана.

Our Next Energy нашумя в края на миналата и началото на настоящата година, когато проведе тест с прототип на своя батерия, вградена в Tesla Model S. За експеримента carmarket.bg ви разказа още през януари, а в него автомобилът измина 752 мили (1200 км) с едно зареждане при средна скорост от 55 мили в час (88,5 км/ч). Резултатите бяха потвърдени от трета страна на динамометър.

Сред останалите инвеститори на стартъпа са Volta, Flex, Breakthrough Energy Ventures (BEV) и Assembly Ventures. В края на годината трябва да бъде лансиран първият й продукт, наречен Aries, последван от демонстрационен сериен прототип на батерията Gemini през 2023 г.

През есента на м.г. BEV преведе на ONE $25 милиона. Всичко това приближава детройтци към завода, в който ще се правят Aries и Gemini (батерията в теста с изминатите 1200 км).

Съоръжението ще бъде издигнато край Детройт.

Aries използва подобрена версия на литиевите клетки, за които не се използват скъпи материали като кобалт и никел.

Gemini съдържа два различни типа клетки, но все още не се разкрива какви точно са. Знае се само, че използват напредничава технология с по-висока плътност, която позволява да имат повече енергия за по-дълго време с много по-малко загравяне и по-дълъг живот.

Our Next Energy

ONE Our Next Energy батерии с твърд електролит финансиране BMW i40 M50