Жените си избират кола на годината

Изборът на дамите при покупка на нов автомобил бил с

ЕПА/БГНЕС

Изборът на дамите при покупка на нов автомобил бил с много по-гоялма тежест от този на мъжете

В Нова Зеландия бе основан международният конкурс "Женски автомобил на годината".

Той е първият по рода си - в него автомобилни журналисти от нежния пол ще избират най-добрата кола според собствените си критерии, пише Спийд прес.

Повечето автомобилни награди се избират предимно от мъже, които гледат на автомобилите по различен начин от жените, казва учредителката на конкурса Санди Майър.

"Ние гледаме по различен начин на управлението и очевидно се интересуваме от неща като функционалност, удобства за деца, цена, екология и безброй други фактори. Всъщност ще избираме автомобилите по критерии, каквито жените обикновено изискват при избора на кола", обяснява тя.

В първото издание на конкурса определящи ще са гласовете на десет автомобилни журналистки от цял свят - Нова Зеландия, Северна Америка, Австралия, Индия, Южна Африка, Великобритания и Европа.

Журито ще избира между 21 автомобила, всичките представени на пазара поне в 10 държави между септември 2008 г. и септември 2009 г.

Победителят в конкурса ще бъде обявен в края на годината.

"Жените сме малцинство сред автомобилните журналисти. Тази награда обаче олицетворява промените в днешно време, когато жените взимат крайното решение в 85% от случаите на покупката на нов автомобил", добавя Майър.

Източник на статията: Vesti.bg