В новия "Топ Гиър": Буря и ток

В новия Топ Гиър Буря и ток

, Топ Гиър

В новия "Топ Гиър": Буря и ток

Новият брой на "Топ Гиър" идва с разбулването на доскоро най-прилежно пазената тайна в автомобилния бизнес _ "Макларън MP4-12C", наследникът на феноменалния "Макларън F1".

На 12 страници са разкрити всички подробности около автомобила, разработката му, плановете на британската компания. Нагледно са представени ултрамодерните технологии и новости на модела. Думата е дадена и на боса на "Макларън" Рон Денис.

Британското в броя продължава с пореден поглед върху още един ексклузивен модел - "Астън Мартин One-77".

Автомобилът още не е тестван, но журналист от британското списание поне е седнал в салона му и е запалил двигателя. Наред са "Ролс-Ройс Гоуст" и "Бентли Мулсан", показан за първи път в Пебъл Бийч, Флорида.

Тепърва ще се говори за спорния дизайн на "Мулсан", а подобаващо е изпратен неговият предшественик "Арнейдж T" - с няколко обиколки на овал в Северна Каролина.

Зад волана обаче е не кой да е, а Ричард Пети, най-успешният пилот в историята на НАСКАР.

Прочетете историята на Краля, както и историята на автомобилните надпревари в Америка въобще, тръгнали от контрабандата с алкохол.

Следва нещо типично за Стиг, който се изявява зад волана на... "Тойота Приус" и "Хонда Инсайт".

На пръв поглед странен сравнителен тест за "нещото" с бялата каска, но явно дори "то" е наясно какво ни чака в бъдеще.

Така в 29-ият брой има и суперколи на ток: "Ауди e-tron", хибриден SLS AMG, умопомрачителният "BMW Вижън Ефишънт Дайнамикс".

Край реката Майн "Рено" извади цели четири алтернативни концепции, а нещата наистина са сериозни, след като се планира електрически "Трабант".

Добре, че има марки като "Ферари", които все още ни носят радост и организират събития например на пистата в Бърно, където Марк Жене... сменя гуми, а богаташи въртят обиколки с редките си ферарита.

Други интересни репортажи в броя са от родното "Суперкар рали" и едно пътуване с "Опел Инсигния" по специален повод в Солун.

Броят разказва за легендарния тест пилот на "Ламборгини" Валентино Балбони - човек, на когото много може да се завижда заради професията му.

Покрай интервюто с него, Том Форд тества "Ламбо Гаярдо Балбони". Тествани са също БMВ 5-а серия GT, "Порше Панамера Турбо", "Сеат Ибиса Купра", два корвета и т.н. Представени са също така старото и новото "Фолксваген Поло".

Източник на статията: Vesti.bg