В Hyundai са решени да произвеждат коли като от “Междузвездни войни”

Влагат се 20 милиона долара в нов развоен център в САЩ

Ultimate Mobility Vehicles

Hyundai

Концепцията Elevate е в най-напреднала фаза.

Т ова не е шега. Или поне Hyundai казва, че не е, като същевременно действията на корейската компания подкрепят нейните намерения.

На снимките виждате концепции на т.нар. UMV (Ultimate Mobility Vehicles), които Hyundai иска да произвежда в бъдеще. Те изглеждат така, все едно са от “Междузвездни войни” и истината е, че дизайнери на компанията са се вдъхновили за създаването им именно от великата филмова сага.

Наричат ги още “ходещи коли” - вижда се защо. Не са нещо ново - Hyundai показа изображения на няколко още през 2019 г. - на изложение за електроника.

Hyundai

Стъпка към реализиране на идеята за производство е създаването на нов развоен център - Horizon Studio, в щата Монтана, САЩ. Инвестицията е за 20 милиона долара и тя е за самото студио като начало. То ще се изгражда в следващите пет години, което води и до нови работни места.

Hyundai

Най-популярна е концепцията Elevate. Тя се определя като All Terrain Armoured Transport (AT-AT). Вижда се, че има гуми, за да служи като кола, а и “крака”, с които да минава абсолютно навсякъде.

Могат да се постигат много цели, услуги и възможности: за хора със специални необходимости (като таксито в Ню Йорк), за зимни преходи, за спасяване на хора при бедствия и аварии…

Hyundai

Такива машини ще се и изпитват в Боузман, Монтана, а не само разработват в “лабораторни” условия. Мястото не е избрано случайно.    

Специално Elevate е разиран на модуларна EV платформа, за да може да приема различни форми и да служи за най-различни цели. Технически подробности засега няма и това е напълно обяснимо.

Hyundai

UMV Ultimate Mobility Vehicles Hyundai Kia