В Германия скоро няма да се ограничи скоростта на магистралите

Електрическите автомобили обезсмислят това, защото хората карат по-бавно, за да пестят енергия, аргументира се министър

,
Германия коли магистрала

iStock

П рез последните няколко години максималните скорости на превозните средства се повишиха, което доведе до призиви безлимитните аутобани в Германия да получат официални ограничения.

Министърът на транспорта на страната Фолкер Висинг обаче охлади надеждите на онези, които призовават горното да се случи - ограничения няма да бъдат въведено скоро.

Скоростта е лична отговорност на гражданите, стига другите да не са застрашени. Държавата трябва да се въздържа тук, коментира Висинг пред германските медии, цитиран от Automobilwoche. - Високите цени горивата вече карат много хора да карат по-бавно. А с електрическите автомобили хората отново няма да карат шофират бързо, защото искат да пестят батериите си.“

Висинг е част от коалиционно правителство, което беше избрано през октомври 2021 г. Една от партиите в коалицията се обяви за ограничение на скоростта, което повдигна въпроси дали това ще се превърне в приоритет.

Появиха се доклади, според които обществената подкрепа за въвеждане на лимити е била най-висока в историята. Дори бившият пилот от Формула 1 Себастиан Фетел говори в полза на ограничението.

С високите цени на енергията въпросът беше повдигнат отново наскоро. Висинг обаче разсея слуховете и дори говори за разширяване на магистралите, за да се води битка с трафика, въпреки възраженията на други в правителството.

В Германия не само броят на автомобилите, но и товарният трафик непрекъснато нараства през годините, каза министърът. - Това обаче не е последвано нито по железопътен, нито по шосеен път.“

Разрастването на магистралната мрежа противоречи на екологичните цели на другите партии в коалицията, което води до търкания.

лимит на скоростта магистрали ограничение на скоростта Германия