Трета работна смяна в Словакия заради огромния интерес към Defender

Една четвърт от всички поръчки за коли на JLR са за луксозния всъдеход

,
Land Rover Defender

, Land Rover

Land Rover Defender

П оредното доказателство за любовта към SUV, вече трайна и в Европа. Jaguar Land Rover въведе трета работна смяна в завода в Нитра, Словакия, за да насмогне с поръчките за Defender, които към момента са една четвърт от 214 000 за всички модели на JLR.

За това пише Automotive News.

Defender, който се прави именно там, е най-популярният модел на бранда в последните седем тримесечия. Той се предлага във вариантите 90, 110 и 130.

Както с повечето производители, нарушените доставки възпрепятстваха работата и на JLR. Подобно на луксозните марки, компанията дава приоритет на коли с по-високи маржове на печалба, поради което производството в словашкия завод не е засегнато.

Discovery също се произвежда там, но числата за продажбите му към дилъри (на едро) бяха рекордно ниски през последното тримесечие на 2022 г. - само 1924 броя.

Defender е доста успешен, но компанията крои планове за бъдещето му. Любопитно е, че още от края на 2019 г. има противоречиви информации за въвеждане на пикап на тази база.

И ако такъв вариант е под въпрос, то няма съмнение, че вече се работи по електрически Defender, част от плана Reimagine на JLR. Той ще е наличен до края на десетилетието, подобно на е-версии на Discovery и Range Rover

Точно шест електромобила от Land Rover са планирани за това десетилетие, като първият е планиран за 2024 г.

производство Jaguar Land Rover Land Rover Defender Land Rover