"Топ Гиър": Предпремиерен тест на БMВ X1

Топ Гиър Предпремиерен тест на БMВ X1

, Топ Гиър

"Топ Гиър": Предпремиерен тест на БMВ X1

Главният редактор на списанието Любомир Станиславов тества автомобила с камуфлажи месеци преди световната му премиера във Франкфурт. Стиг пък кара десет бегачки от шампионата ГT3

Много рядко в автомобилния бизнес на журналисти се показва кола, която на практика още се разработва и я делят месеци от официалната премиера.

Това се случи с БMВ X1 и на събитието в испанския курорт Палма де Майорка имаше само един българин - главният редактор на родния "Топ Гиър" Любомир Станиславов.

С камуфлажи и подменен интериор автомобилът бе не просто показан, а и даден за тест на 50 отбрани представители от най-престижните автомобилни медии в цял свят.

Централна тема в новия брой е представянето на 10 от най-добрите коли в шампионата ГT3. Стиг и Бил Томас имаха на разположение 24 часа на пистата "Пол Рикар" във Франция, за да опознаят едни от най-вълнуващите състезателни бегачки.

Следва материал за това как от геймър може да станеш истински пилот и че има хора, които по този начин издирват таланти в състезателни условия с помощта на митичната игра "Гран Туризмо". Възможно ли е превъплащението и доколко?

За трета поредна година TГ отразява еко маратона на "Шел", който за първи път мина на германска писта, но с две родни разработки, които ще бъдат изложени на щанда на изданието по време на софийския автосалон.

Наричат "Нисан 370Z" "малкият GT-R", но дали той може да се опре в паралелен тест на може би най-силния си европейски конкурент - "Порше Кайман"?

Друга интересна тема е доколко достъпни за масовия потребител са купетата и откъде води историята им. Умопомрачителният "Мерцедес SL65 Блек Едишън" пък смути спокойствието в Лондон в една тъмна нощ и за малко да предизвика масови безредици...

В смутните времена на криза има голяма сметка да си купите добре запазен автомобил втора употреба. Макар и за отбрана публика, такава е предишната "седмица" на БMВ, нищо, че с появата си през 2001 г. тя шокира света.

Освен БMВ X1 в рубриката "Тест" този път попадат още "Пежо 3008", "Мерцедес E-клас купе", "Ферари 599 GTB HGTE", новото "Порше 911 ГT3", обновеното "Рено Клио", "Ауди Q5" и др.

В 25-и брой ще прочетете кои са 10-те любими "масъл карс" на Ричард Хамънд, какво мисли Джеръми Кларксън за шофирането след употреба на алкохол, за околосветската обиколка с мотоциклет "Кавазаки 800 Дрифтър" на Коста Атанасов, репортаж от столичния Concourse d'Elegance, материал за най-високата скорост, постигната само със силата на вятъра...

За първи път ще се срещнете с новата "Опел Астра" и "Тесла Модел S", а за пореден - "статично" с "Порше Панамера" преди официалните тестове.

Източник на статията: Vesti.bg