Специален Urus за собствениците на хиперавтомобила Lambo Essenza SCV12

Ще бъдат направени само 40 бройки, колкото са и предназначените само за пистата хиперавтомобили на стартова цена 2,2 млн. евро

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition

, Lamborghini

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition

Г одината бе 2020-а, когато подразделението Squadra Corse, с помощта на Centro Stile, отговорни за дизайна, представи предназначения само за пистата „играчка” за 2,2 млн. евро: Lamborghini Essenza SCV12. Той разчиташе на познатия 6,5-литров V12 атмосферен двигател, но в най-хардкор формата му. Задвижващ задните колела посредством 6-степенна секвенциална кутия, той генерира 830 к.с., с 50 к.с. повече спрямо Aventador Ultimae.

Няма данни за ускорение и максимална скорост, знае се само, че моделът е по-бърз от Huracan GT3, а ролкейджът му е хомологиран от ФИА. От този автомобил са произведени само 40 бройки.

Lamborghini

Специално за тези 40 клиенти, под вещото око на отдела за персонализация Ad Personam, Lamborghini направи една ежедневна „играчка”, за да могат да ходят да напазаруват.

Споменахме Ad Personam не случайно, тъй като няма да има два еднакви модела от тази ограничена серия на Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition. Всеки клиент ще можа сам да персонализира автомобила си. Всички те ще стъпват на 23-цолови джанти и черни спирачни апарати, но това е само отправната точка, оттам насетне в сила е въображението.

Специалното за този Urus е масираното използване на карбон. От композитния материал е изработен предният капак, покривът, корпусите на страничните огледала.

Lamborghini

В интериора тегне тягостна тъмнина, всичко е изпълнено в черния цвят Nero Cosmos. Тапицерията е комбинация между Alcantara и кога. И тук карбоновите детайли са в изобилие. Единственият контраст са червените дръжки на вратите.

По задвижването не е правено нищо. Performante разчита на битурбо V8 с работен обем 4,0 литра, чиято мощност е дяволската цифра 666, въртящият момент е 850 Нм. До 100 км/ч моделът се ускорява за 3,3 секунди, максималната скорост е 305 км/ч.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Lamborghini Urus Lamborghini