Skoda Vision E е първият електромобил на марката

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н а стартиращия на 19 април в Шанхай салон компанията ще покаже концепта Vision E, с който за пръв път ще погледнем към стратегията за електрификацията на гамата на Skoda. А тя е повече от амбициозна: 5 електрически автомобила в различните сегменти до 2025 г., като началото ще постави плъг-ин хибридът Skoda Superb  през 2019 г.

Vision E е 5-врат SUV купе, който може да измине до 500 км на ток, като едновременно с това покрива Ниво 3 на автономност.

Моделът е дълъг 4645 мм, широк е 1917 мм и е висок 1550. Благодарение на дългото си 2850 мм междуосие, а също и на късите надвеси отпред и отзад, дизайнерите на Vision E са „отворили” изключително просторен интериор, нещо, което е техният специалитет.

Благодарение на система мощност от 225 kW (306 к.с.), концепцията има добри динамични параметри, но те са тайна към момента. Знае се, че максималната скорост е 180 км/ч, а максималният пробег впечатляващите 500 км. Задвижващи са четирите колела, като на всяка ос е монтиран по един електромотор.

Според последно проучване, около 15% от всички нови автомобили ще са напълно автономни към 2030 г. Vision E постига Ниво 3 на автономност. Това значи, че може самостоятелно да се справя в задръствания, да използва автопилот функцията на магистрали, да поддържа лентата си на движение и да завива, да изпреварва, да търси самостоятелно свободни паркоместа. Всичко това се гарантира от набор сензори и камери, които непрекъснато отчитат и обработват огромно количество информация.

Четете още:

Фалира ли мечтата за родно производство

Германия въвежда тол такси за чужденците

Новият Opel Insignia поставя смел въпрос: Passat ли? (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Шкода Вижън Е Шкода Skoda Vision E Skoda