Skoda показа интериора на новите Kodiaq и Superb

„Телевизор”, Smart Dials под него и селектор на трансмисията върху волана

Пламен Георгиев,
Skoda Kodiaq

, Skoda

Skoda Kodiaq

О чакваме Skoda да представи новите поколения на Superb и Kodiaq тази есен, но сега чехите решиха да ни покажат как ще изглеждат интериори на двата флагмана. От тази снимка ясно си личи, че Skoda не може да се свързва по никакъв начин с нещо евтино, напротив, става ясно, че в интериора си двата модела ще предлагат стил, лукс и нови технологии.

В центъра на доста изчистеното арматурно табло е позициониран 13-инчов сензорен екран на инфотейнмънт системата, нещо което вече не ни изненадва. Но за бърза ориентация и контрол по време на движение, Skoda е запазила няколко физически бутони, заобиколени от три въртящи се регулатора с екранчета. Тях марката нарича Smart Dials и те ще се грижат за достъп до различни настройки.

Функционалността на тези малки екрани (32 мм в диаметър) зависи от нивото на оборудване. Двата външни регулатора контролират вътрешната температура, а също подгрев/вентилация на предните две седалки. Този по средата е натоварен с няколко функции, включително сила на звука на аудио системата, скорост на вентилатора, насочване на въздушния поток, интелигентен АС, увеличение на картата на навигацията и избор на режими за задвижване. Натискането му позволява да се сменят различните функции, то може да се конфигурира чрез менюто на инфотейнмънт системата.

CarMarket.bg/Skoda

Пред водача е монтирано 10-инчово приборно табло и Head-up дисплей, както и вече наложеният волан. Една от основните промени е преместването на селектора на трансмисията върху кормилната колона. По този начин се е изчистила зоната между предните седалки, за да се отвори допълнително пространство за съхранение.

Разликите между двата модела са съсредоточени в оформлението на арматурното табло от дясното му страна, както и на централния тунел между седалките. Затова левите две снимки в колажа са на Kodiaq, а десните на Superb.

В типичния за Skoda стил, в двата модела се предлагат чадър в предната врата, до четири USB-C входа с 45W захранване, стъргалка за лед, екоцелесъобразни, масажни седалки, тапицериите на които са изработени изцяло от рециклиран полиестер.

Superb и Kodiaq влизат в продажба през 2024 г. Не е изключено това да са последните нови ДВГ модели на компанията, но да видим, все още има време пред двигателя с вътрешно горене.

Skoda Skoda Kodiaq Skoda Superb