Rolls-Royce почита италианската ривиера със специален Phantom

Уникатът вече е в колекцията на клиента и е с условие да не бъде дублиран или пресъздаван

Мартин Дешев,
rolls royce phantom

Rolls-Royce

Н апоследък Rolls-Royce обръща повече внимание на уникалните поръчкови модели. Новият проект е Phantom ‘Inspired by Cinque Terre’ и е посветен на красивите брегове на италианската ривиера.

Автомобилът чества някои от ключовите райони там, както и популярните винарни. Част от тях са отбелязани в екстериора със специален син цвят, множество ръчно нарисувани плодови мотиви и др.

Rolls-Royce

Интериорът комбинира бяла и синя кожа, гроздова бродерия с над 9215 шева. Обърнато е внимание на всеки детайл, дори и на ъгъла на сатенения конец и как светлината ще се отразява от всяко бродирано гроздово зърно.

Rolls-Royce

Гроздовите мотиви са отбелязани и в масичките за пикник, които са направени от неръждаема стомана и златна облицовка. Звездният покрив е разкрасен с карта на Италия с 14 338 индивидуални шева.  Добавени са пет светещи звезди, които да маркират Cinque Terre селата.

Rolls-Royce

Всички елементи на колата са преработени, дори и вътрешността на жабката. Rolls-Royce не казва нищо за механиката, като най-вероятно тя е стандартна.

Rolls-Royce

А и целта на специалния Phantom не е да прави рекорди на пътя, а да бъде произведение на изкуството на колела. И го постига.

Компанията казва, че автомобилът вече е предаден на клиента и той го е добавил в колекцията си. Тя допълва, че специалният Phantom никога няма да бъде дублиран или пресъздаван.

колекционерски автомобили автомобили коли Rolls-Royce