Renault със силна заявка в компактния сегмент

Премиери на столичния автосалон са Megane E-Tech Electric и Austral

Renault Автосалон 2022

Renault

Renault изпъкна с впечатляващ като дизайн и състав щанд на Автомобилния салон. Той е отражение на заявка, дадена от шефа на компаниято Лука де Мео в началото на годината.

В рамките на представянето на стратегическия план Renaulution главният изпълнителен директор на Renault Group и марката Renault, обяви доброто позициониране в сегмент „С“ като един от основните приоритети. Така предпремиерно на щанда виждаме две нови попълнения - Megane E-Tech Electric и Austral.

За компактния SUV това е световна премиера - досега той не бе показван на изложение.

carmarket.bg

Докато Megane E-Tech electric представя новото поколение електрически автомобили на Renault, Austral олицетворява визията на марката за компактен SUV автомобил, първият модел възползващ се от платформата CMF-CD на Алианса.

И двата модела носят новото „Nouvel'R“ лого, предоставят в интериора си ново ниво на свързаност и интерактивност с екрана openR и системата openR Link с вградени Google услуги и се възползват от последно поколение усъвършенствани системи за безопасност и подпомагане на шофирането.

carmarket.bg

Вдъхновена от Формула 1, иновативната хибридна система E-Tech на Renault е вече налична в хибридна версия за Clio, Captur и Arkana и плъг-ин хирбид за Captur. Със своите над 150 патента, E-Tech технологията съчетава два електрически мотора, многорежимна скоростна кутия и ефективен двигател с вътрешно горене.

Моделите от гамата хибриди E-Tech се възползват от оптимизация на разхода на гориво, намалени CO2 емисии, както и всички предимства на електрическия двигател.

През последната година компанията концентрира усилията си в това да превърне Renault в марка за технологии, услуги и чиста енергия. Горди сме, че днес можем да ви представим плода на тези усилия на нашия щанд - Megane E-Tech Electric и Austral.

Два изцяло нови модела в нашата гама, благодарение на които, заедно с лансираната миналата година Arkana, да възвърнем позиции в сегмент “C”." заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault за България, в рамките на пресконференцията.

Автосалон 2022 моторшоу 2022 София 2022 Автомобилен салон София Renault Renault Austral Renault Megane E-TECH Electric