Рецидивистът зад волана в Пловдив - без книжка, с присъда и над 100 нарушения (видео)

Той е стар познайник на пътните полицаи в цяла България, ще му бъдат повдигнати три или четири обвинения

,
полиция буркан България

iStock

В чера чухме за поредния фрапантен случай на сериен нарушител зад волана. Той бе задържан в Пловдив след гонка с полицията, предшествана от нагъл опит да пререгистрира автомобил, бъдейки с отнето свидетелство за управление и условна присъда.

Днес пред журналисти в Града под тепетата районният прокурор Атанас Илиев уточни, че арестуваният е рекордьор по нарушения. Той е на 49 г.

При инцидента вчера мъжът е бил под въздействието на наркотици и в процедура на изпитателен срок по условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

За 21 години, откакто има шофьорска книжка, нарушителят е "заслужил" над 100 фиша и акта, стар познайник е на пътните полицаи в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се установил в Пловдив, допълни шефът на КАТ в града главен инспектор Йордан Милушев.

Във вторник към обяд мъжът отишъл в КАТ да пререгистрира колата си, след като на 1 януари за пореден път са му били свалени номерата и отнета книжката заради шофиране с алкохол в кръвта.

На служителите направило впечатление неговото явно неадекватно поведение и полицаите бързо, но дискретно съставили план да го задържат. Осигурили му “специален коридор” към изхода, но на излизане бил спрян.

Тогава мъжът опитал да се измъкне с пълна газ. Тъй като трасето навреме било блокирано с полицейска кола, той опитал да премине през бетонови заграждения, където обаче се блъснал и заседнал. Заключил се в колата и започнал да крещи и заплашва, че ще се самоубие.

Както се вижда на записа, притичал полицай успял да счупи страничното стъкло и да измъкне дрогирания шофьор.

Нарушителят е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът.

По думите му, има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно - за оказаната яростна съпротива.

Възможното наказание по тези обвинения е до три години "лишаване от свобода", към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави Атанас Илиев.

сериен нарушител Закон за движение по пътищата гонка КАТ наркотици