Първото "Мини" с 4 врати

Мини Кънтриман

, Мини/Спийд-прес

Мини Кънтриман

"Мини" представи официално новия "Кънтриман". Това е четвъртият модел на марката.

Той съчетава качествата на SUV с класическия за "Мини" дизайн, спортното, подобно на картинг пътно поведение, леко по-високата позиция на управление и икономичните двигатели.

Той е и първото "Мини" с четири врати.

Компактният SUV има нова интерпретация на традиционните кръгли светлини, нови, по-издути брони и по-големи остъклени площи. Като цяло обаче е запазен класическият стил на марката.

Автомобилът стандартно се предлага с четири отделни пътнически седалки, но по желание клиентите могат да си поръчат и версия с пет места.

Интериорът е по-просторен, багажникът е с обем 350 литра.

Стилът в купето остава характерният за "Мини", а голямата новост е функционалното продължение на централната конзола, което минава по цялата дължина на купето и може да се ползва както от пътниците на предните места, така и от тези на задните седалки.

Задвижването на "Мини Кънтриман"е поверено на пет от познатите двигатели на "Мини" - 2 дизелови и 3 бензинови, с мощност от 90 до 184 к.с.

Стандартно автомобилът е само с предно предаване, като двете най-мощни версии Cooper D Countryman и Cooper S Countryman ще са със задвижване на четирите колела.

Бензиновият 1,6-литров двигател на Cooper S вече освен директно впръскване на горивото и двоен турбокомпресор има и променливи фази на газоразпределението, което подобрява още повече забележителната му икономичност.

Автомобилът е стандартно снабден и с регенериращи енергията спирачки и система Start-Stop за изключване на двигателя.

"Мини" ще се произвежда в Австрия от "Магна", редом до БМВ X1.

Източник на статията: Vesti.bg