Предпремиера: "Киа Венга"

Киа Венга

, Киа

Киа Венга

Един от основните акценти на щанда на "Киа" на международното автомобилно изложение във Франкфурт през септември ще бъде изцяло новият мултифункционален модел "Венга".

Колата е тясно свързана с концептуалната разработка Киа No3, която беше представена на салона в Женева, припомня Автопрес 2001.

Мултифункционалният модел от сегмент В влиза в продажба още тази година. Главното му предимство е изключително просторния интериор, който колата дължи както на дължината си от 4068 мм, така и на дългото междуосие от 2615 мм.

Просторът в автомобила придобива наистина впечатляващи измерения благодарение и на височината на "Венга", която е 1600 мм.

Веки един от задвижващите агрегати, с който ще се предлага новият модел, ще бъде комбиниран със системата за повишаване на икономичността ISG (Idle Stop & Go).

Мултифункционалният автомобил ще се предлага единствено в Европа, като потребителите ще могат да избират между четири двигателя с работни обеми 1,4 и 1,6 литра, гарантиращи максимални мощности от 75 до 115 к.с.

Задният ред седалки на "Венга" е делим в отношение 60/40, а самите им облегалки се сгъват до хоризонтално положение, оформяйки идеално равна товарна повърхност.

В екипировката на автомобила е включен опционално и панорамен стъклен таван.

Източник на статията: Vesti.bg