Peugeot не се шегува, дизайнът на новия 3008 е доста смел

Днес французите се принудиха да разкрият визията на своя бестселър, след като още снощи изтекоха снимки на новия модел, информация ще има на 12 септември

Пламен Георгиев,
Peugeot E 3008

Peugeot

О фициално Peugeot e-3008 ще бъде показан на 12 септември, но днес марката се принуди да публикува няколко снимки на своя бестселър, след като още снощи те изтекоха в няколко чужди сайта.

Peugeot

От тях ясно се вижда, че Peugeot играе дръзко с дизайна. Макар Жил Видал, човекът, който възроди Peugeot, да пое в посока Renault, очевидно е обучил добре своя заместник. Да, предницата е прекалено „бъбрива”, с доста детайли, но определено новият Peugeot 3008 изглежда изключително атрактивно.

Peugeot

За мен най-добре изглежда 3008 отзад и отстрани. Тук няма нищо претруфено, напротив. Линията на покрива се скосява, по характерния за 408 начин, завършвайки с атрактивен спойлер. Под ръба на петата врата започват стоповете с трите лъвски нокътя, типичният светлинен подпис на марката, съединени по между си чрез стъклена ивица, в която е изписано името на марката.

Интериорът бе показан в началото на юни. Още тогава заявих, че Peugeot не се шегува с 21-инчовия извит панорамен екран, приличащ доста на Curved Display в BMW. Без значение на това, с този интериор не може да се мери нито една марка от средния сегмент, макар Peugeot отдавна да се позиционира в горната част на този сегмент с автомобили над 100 000 лв. цена. Тук, каквато и да е тя, може би ще бъде оправдана (или не), защото наистина интериорът говори за класа от топ ниво.

Моделът ще се произвежда в Сашо, Франция. Тепърва предстои да разберем подробности за модела, но първото ни запознанство с 3008 е многообещаващо.

Peugeot Peugeot 3008 Peugeot E-3008