Opel Grandland X иска от дела на Nissan Qashqai

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овият Grandland X пристига на пазара през есента като трети член на семейството Opel X. Той се присъединява към Opel Crossland X и бестселъра Opel Mokka X, като и двата са с по около 20 сантиметра по-къси.

При дължина 4477 мм, широчина 1844 мм и височина 1636 мм, новият Opel Grandland X е един привлекателен и солиден SUV модел със силно спортно присъствие.

Предлаганата опционално двуцветна окраска, при която покривът е в контрастиращо черен цвят, добавя още един щрих на индивидуализация.

Като допълнително оборудване се предлага електронна система Grip Control (позната ни от моделите на PSA, колко изненадващо), която, комбинирана с M&S гарантира подобрено ниво на сцепление в различни пътни ситуации. Водачът разполага с избор от пет режима на работа. Системата адаптира разпределението на въртящия момент към предните колела, позволява пробоксуване на гумите в случай, че това е нужно, а при наличие на автоматична трансмисия настройва точките на превключване, както и алгоритъма на реакция на двигателя при подаване на газ.

Инструменталният панел и централната конзола със сензорен екран преливат чисто един в друг. Централната конзола включва три хоризонтални реда от контролни органи за достъп до инфоразвлекателната и климатичната системи и контрола на ходовата част. Дългото междуосие от 2675 милиметра също допринася за наличието на изобилие от пространство за петима човека в този SUV от компактния клас. А товарният обем от 514 до 1652 литра осигурява достатъчно обем да превоз на много багаж или спортно оборудване.

Четете още:

Octavia Scout: мултифункционалното оръжие на Skoda (тест драйв)

Обновеният Mercedes-Benz S-Class е още по-впечатляващ

Бъдещето на Ф1 според Renault

Източник на статията: Vesti.bg

Опел Гранленд Х Опел Opel Grandland X Opel