Огромен интерес към "Тесла Модел S"

Огромен интерес към Тесла Модел S

, Tesla Motors

Огромен интерес към "Тесла Модел S"

Производството на 7-местния електрически автомобил "Тесла Модел S" започва от 2011 г., но само две седмици след официалното му представяне в Калифорния за него вече има 711 поръчки.

Той ще е първият масово произвеждан семеен електрически автомобил, способен да се движи по магистралите. Пробегът с едно зареждане може да достигне до 300 мили (около 482 км), пише Спийд-прес.

"Модел S" ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 сек, а скоростта му е електронно ограничена на 209 км/ч. На бордовото табло е монтиран 17-инчов сензорен дисплей с 3G връзка и Google Maps на разположение.

Автомобилът може да бъде зареждан от електрическа мрежа с напрежение 120V, 208V или 240V, като зареждането може да стане и само за 45 минути.

Базовата му цена 49 900 долара  след начисляването на федералната американска кредитна такса от 7500 долара, 5000 от които са възстановими поради неговата екологичност.

Купувачите могат да избират между три различни батерии за новата си електрическа Tesla. Те предлагат съответно пробег от 257, 370 или 482 км. Желаещите могат да заложат и на "Модел S", работещ с газ, като цената в такъв случай е 35 хил долара.

От централата на "Тесла Мотърс" (TeslaMotors.com) съобщиха, че през пролетта в Лондон ще бъде открит първият от трите изложбено-сервизни центрове, които компанията възнамерява да изгради в Европа през тази година.

В момента представители на компанията проучват локации за останалите два центъра в Мюнхен и Монако, допълва Автопрес 2001.

Източник на статията: Vesti.bg