Обновеното RS6 Avant може да бъде най-мощното комби на Audi досега

Компанията е сред малкото, които се грижат за феновете на комбитата

Мартин Дешев,
audi rs6 avant performance

, Audi

Audi RS6 Avant Performance

М алко след като Porsche се отказа от комбито на Panamera, за феновете на този тип автомобили има добри новини. А те са, че Audi усилено работи по обновената версия на RS6 Avant и според информацията на Motor1 тя може да се окаже доста по-специална.

Фейслифът обикновено идва с по-дребни промени, но този път плановете са по-амбициозни. Забелязаният наскоро тестов прототип е с по-големи въздуховоди на предната броня, има и нов преден сплитер.

Отзад дифузьорът също е с нова форма и има три вертикални перки и двойни овални накрайници на ауспусите. По всичко личи има и декал Audi Sport на задните врати. Спойлерът на покрива напомня за прототипа RS6 GTO, който компанията показа през 2020 г.

Според непотвърдената информация, новият модел може да се казва RS6 GT. Изглежда моделът ще е още по-нисък към земята и най-вероятно ще е най-мощното комби на Audi досега. Колата може да използва 4-литров V8, който да е с над 621 к.с., колкото предлага настоящият RS6 Performance.

Шефът на Audi Sport Себастиан Грамс вече е намеквал, че иска RS6 да стане още по-екстремен и силен. Разбира се, компанията запазва точните си планове в тайна, но се очаква колата да бъде представена официално през следващата година, така че не остава още много време за чакане.

коли автомобили Audi комби спортни коли