Обновеният Volkswagen Golf ще се върне към корените си

Компанията ще отбележи юбилея на модела с фейслифт

Мартин Дешев,
Volkswagen Golf GTI

, Volkswagen

Настоящият Volkswagen Golf GTI.

Volkswagen е почти готов да ни покаже обновената версия на осмото поколение на Golf. Моделът ще дебютира в началото на 2024 г., която е и юбилейна за Golf, като той ще навърши 50 години, съобщава AutoExpress.

Според източниците на изданието, фейслифтът ще предложи нови технологии, но и завръщане към корените. Предницата ще има нови фарове и решетка, която ще следва щрихите на ID.3. Фаровете са по-тънки, с по-изразени линии и елементи.

Задницата също ще предложи обновени стопове, които ще са съпътствани и с нова броня. Като цяло визуалните промени по екстериора ще са малко, с цел да акцентират линиите на колата и да я освежат.

Повечето новости ще са в интериора. Очаква се да се завърнат физическите бутони, с които настоящият модел се раздели през 2019 г. Това е част от приетата по-рано т.г. стратегия от Volkswagen за използване на повече физически бутони, тъй като това се харесва на клиентите.

Най-вероятно обновеният Golf няма да има твърде кардинални промени в интериора от гледна точка на дизайна, като ще запази сензорните дисплеи и ще подобри качеството им. Но към това Volkswagen ще прибави и повечко физически бутони, нови цветове и комбинации на оборудване и облицовки.

Не се очаква да има промени в избора от двигатели, но някои от тях може да са с увеличена мощност, особено за GTI версията. Има и надежди, че може да бъдат предложени и специални, юбилейни модели, като се има предвид годишнината на Golf.

хечбек Volkswagen автомобили коли