Новият Renault Espace - от миниван на 7-местен SUV

Той е с по-малки размери от своя предшественик, но от това не страда вътрешното му пространство

Renault Espace

, Renault

Новият Renault Espace

Ш естото поколение на легендарния миниван Renault Espace вече е много повече SUV - както се очакваше и както личи от снимките и предоставената днес информация.

Няма как френската марка да остане по-назад от тренда. На практика това е дълга база на компактния Austral с някои незначителни промени в дизайна.

Докато колите в днешни времена растат по размер и добавят тегло, новият Espace се противопоставя на тенденцията, тъй като е с 14 см по-къс и с цели 215 кг по-лек от минивана, който замества.

Той също така е с 32 мм по-нисък и има по-просторен трети ред, но можете да го ползвате и само с пет седалки.

Renault

Има достъпна през електрическа задна врата. Товарният обем варира от 159 л с всичките седем седалки до 1818 л, ако е сгънат и втория ред.

777 литра имате на разположение, ако ползвате 5 места и това е доста добре за 4-членно семейство. Има допълнителни 39 литра за съхранение на вещи в кабината.

За да направят купето още по-просторно, клиентите могат да изберат масивен стъклен покрив с размери 1,33 на 0,84 метра. Джантите са 19 или 20 инча в зависимост от нивото на оборудване.

Renault

Дори най-евтиният вариант се предлага с 12,3-инчов цифров инструментален панел и 12-инчов сензорен екран, докато 9,3-инчовият “хед-ъп” дисплей струва допълнително.

Разполагате с безжична подложка за зареждане и чифт 12V контакти, а има два USB-C порта за всеки ред.

Renault

Както и Austral, новият Espace не се предлага с дизелов двигател. Вместо това можете да имате SUV с 1,3-литров бензинов двигател с турбокомпресор като пълен хибрид с два електрически мотора.

Renault

Той предлага 131 к.с. 205 Нм въртящ момент, докато основният електрически мотор е с мощност 68 к.с. и 205 Нм. Вторият работи като стартер генератор с 25 к.с. и 50 Нм. Комбинирано, Renault казва, че водачът има достъп до 199 к.с.

С приемането на хибридно задвижване френската марка твърди, че е намалила разхода на гориво с цели 40 процента до 4,7 литра/100 км и CO2 емисии от 105 г/км. Ускорението до 100 км/ч отнема 8,8 секунди, а максималната скорост е 175 км/ч. Динамиката не е приоритет на такъв тип коли, те си остават семейни.

Renault

Освен че разполага с по-усъвършенствано многораменно задно окачване, Espace има още едно асо в ръкава си в сравнение с повечето масови SUV в своя сегмент. Той може да се похвали със завиване на задните колела, за да намали диаметъра на завой до 10,4 метра, подобно на Clio.

Renault

Би било 11,6 метра без тази система, която управлява задните колела до пет градуса в обратна посока на предните при скорост до 50 км/ч. При по-високи скорости задните колела се завиват до една степен в същата посока като предните за подобрена стабилност.

Renault ще започне да приема поръчки за новия Espace тази пролет.

Renault Renault Espace миниван SUV