Как БМВ даде чисто нова кола като първоаприлска шега

defaultimg

netinfo

Н а 1 април мнозина се надпреварват да ви метнат с някоя плоска шега. Какво обаче се получава, ако се окаже, че шегата не е съвсем шега? Подобен номер погоди БМВ в Нова Зеландия.

Тамошният дилър на баварската компания пусна каре в местен вестник под заглавието „Специално за деня на шегата 1 април“, в което предлага сделка: първият, дошъл в шоурума и потърсил служител на име Том, получава чисто ново БМВ срещу старата си кола. 

 Карето във вестника ясно сочи, че става дума за първоаприлска инициатива

Карето във вестника ясно сочи, че става дума за първоаприлска инициатива

Предложението звучи толкова нереално, че

мнозина вероятно са го преценили веднага: поредната плоска първоаприлска шега. 

Две момичета обаче се решават да пробват, въпреки че има шанс страшно да се изложат, като се появят в шикозния шоурум с изрезка от нелепата оферта.

От БМВ обаче са подготвени, служителите са инструктирани, скритите камери са монтирани, а допълнителният снимачен екип чака в готовност. И има какво да заснеме – изражението на Тиана Марш, която

идва пред магазина с 15-годишно комби и си тръгва с ново БМВ 1-ва серия,

едва ли може да остави някого безчувствен. Старата кола на Тиана пък ще бъде продадена, а парите от нея ще бъдат използвани за закупуването на акумулаторни инвалидни колички за деца с двигателни увреждания. 

 На регистрационния номер на спечелената кола пише: No Fool (в свободен превод: "Не съм глупак")

На регистрационния номер на спечелената кола пише: No Fool (в свободен превод: "Не съм глупак")

Една седмица по-късно става ясно колко добра реклама е била тази кампания за германската марка – само за седмица гледанията на видеоклипа, който БМВ качиха в интернет, са надминали 1,3 млн.! 

Освен много приятна, подобна реклама се оказва и изключително изгодна – БМВ стига до толкова голяма аудитория, при това на глобално ниво, на цената на един нов автомобил. 

Ситуацията е като по учебник – печелят всички... 

Източник на статията: Vesti.bg

БМВ