Новата Opel Astra в България - наличните бройки са продадени, повече ще има наесен

Моделът е наличен с три двигателя, има дизел и хибрид. Догодина се очаква изцяло електрически вариант

Opel Astra тест България

Sofia France Auto

П ървият “транш” автомобили от новата Opel Astra в България са продадени, а наличните са тестови и за показванен в шоурумите на официалния вносител “София Франс Ауто”.

Това стана ясно на журналистическия тест драйв на модела в страната ни. Компактната кола дебютира статично на Софийския автосалон по-рано този месец.

Поръчки се приемат и към колата има голям интерес, но следващите бройки ще дойдат през септември-октомври. За тогава има надежди, че предлагането ще започне да догонва търсенето, заяви бранд мениджърът Вихрен Горанчев.

Представителите на медиите, кред които и CarMarket.bg, пробваха автомобили с различни нива на оборудване с бензиновия 1,2 PureTech, 130 к.с. (230 Нм) в 8-степенна автоматична трансмисия.

Sofia France Auto

Същият агрегат е наличен също с 6-степенна механична (отново 130 к.с.) и пак с шест, но ръчни скорости и 110 к.с. (205 Нм).

Има два дизела 1,5 BlueHdi, 130 “коня” отново с избор измежду МТ6 и АТ6 (300 Нм).

Наличен е и хибрид (PHEV) - 1,6 л, 180 к.с. (320 Нм), 8-степепенния автоматик. Това е най-мощната версия с излизането на модела на пазара по-рано тази година. За догодина се очаква електромобил на батерии, който ще се предлага като хебчек и комби, което предстои за видим скоро.

Sofia France Auto

Като стана дума за нива на оборудване - те са 5 - Edition, Business edition, Elegance, GS Line и Ultimate.

Цената започва от 40 хиляди лева - толкова излиза базово Edition. Тестовите автомобили бяха в порядъка на 55-60 хил. лв.

Очаквайте подробен тест на новата Opel Astra в следващите дни.

София Франс Ауто тест драйв Opel Astra Opel