Новата Honda Prelude ще бъде глобален модел

Не трябва да очакваме рекорди на пистата от нея

Мартин Дешев,
honda prelude

Honda

П о време на автосалона в Токио миналия месец Honda зарадва любителите на автомобилите, като представи завръщането на обичания модел Prelude. Той ще хибриден и елегантен, като компанията потвърждава, че ще се продава в целия свят, съобщава CarScoops.

Новият Prelude ще бъде елегантно двуврато купе, което изглежда, че ще бъде и добър спортист. Той обаче няма амбицията да се конкурира с Toyota GT 86 например.

Главният инженер на Honda Томоюки Ямагами коментира пред CarsGide, че Prelude ще бъде хибрид, но няма да е „най-спортната и бърза кола, която да бъде размятана по пистите“. Вместо това тя ще е с 4 места, макар и вероятно задните седалки да са подходящи най-вече за деца.

Засега Honda запазва в тайна подробностите и плановете си за Prelude. Компанията планира да пусне колата в продажба в средата на десетилетието, което означава около 2025 г. Първоначално се смяташе, че ще е електрическа, но сега се говори предимно за хибрид. Не е изключено компанията да предложи и двете версии.

Остава неясно дали Prelude все пак ще се насочи към конкуренция с Mazda Miata и Subaru BRZ, или ще предпочете свой път. Обикновено луксозните и комфортни купета са доста по-големи и скъпи. Honda може да смята, че е намерила подходяща ниша и за по-малки, но комфортни двувратки за дълги пътувания, които да могат и да се „разкършат“ от време на време за малко забавления.

Honda коли автомобили хибридни автомобили