Нападнаха служител заради "паяк"

Миналата седмица джип Хамър с лесно запомнящ се номер и

, БГНЕС

Миналата седмица джип "Хамър" с лесно запомнящ се номер и стикер "Инвалид" бе паркиран на столична улица, на инвалидно място в "Синя зона"

Служител на Центъра за градска мобилност е пребит от собственик на автомобил, който бил подготвен за вдигане от "паяк", съобщиха за БТА от общинското дружество.

Инцидентът е станал около 21.00 ч. снощи на ул. "Странджа".

Служителят е подготвял автомобила - "Фолксваген Голф", за вдигането му с репатриращата кола, когато е бил нападнат от собственика на автомобила.

При нанесените му удари е спукана веждата му и е счупен носът му.

Непосредствено след това около 40 души са се събрали около фолксвагена, което е наложило намесата на две патрулиращи коли от Трето РУ на МВР.

Представители на Столичната община са водили разговори с членове на транспортната комисия на Народното събрание за промяна на текст в Закона за движение по пътищата, съобщи зам.-кметът Любомир Христов.

Искането е на общините да се даде възможност сами да определят реда и условията за платено паркиране. В момента има законово ограничение за платено паркиране от 30 минути до три часа.

Исканата промяна в закона е, за да се реши проблемът с преференциалното паркиране на живеещите в "синя зона", обясни Любомир Христов.

По думите на съуправителя на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски над 1500 са жалбите от живеещите в "синя зона" във връзка с режима за паркиране и отнетата възможност за преференциално паркиране.

Комисията по транспортна инфраструктура ще изпрати писмо до транспортната комисия на парламента, с което ще настоява за  законовата промяна, решиха съветниците от комисията на Столичния общински съвет.

Източник на статията: Vesti.bg