Най-безопасните коли (видео)

KIA Sorento

Getty Images/Guliver

KIA Sorento

К огато човек си избира автомобил той обръща внимание на всичко, модел, комфорт, размери, дори цвят. Най-важната характеристика за една кола обаче е безопасността. Вижте кои са най-безопасните автомобили, преди да изберете своя.

10. KIA Sorento

Безопасността за възрастни хора е 90%, което е доста добре, а на децата е 83%. В тази кола автоматичните системи за аварийно спиране са отлични и следователно рискът от катастрофа е понижен.

9. Jeep Renegade

Getty Images/Guliver

Гарантира 87% безопасност на възрастните пътници и 85% на децата. Ограничителят на скоростта и автоматичната система за аварийно спиране подсигуряват джипа.

8. VW Passat

Getty Images/Guliver

Новият модел Passat осигурява страхотна защита на пътниците при катастрофи, а облегалките за глава предпазва от камшични наранявания.

7. Subaru Outback

Getty Images/Guliver

Новото Subaru Outback осигурява 85% безопастност на възрастните пъници и 87% на децата. Колата предоставя добра защита при странична и предна катастрофа. Въздушните възглавници са безопасни за децата, тъй като се активират единствено, когато пътникът е с определен размер.

6. Nissan X-trail

Getty Images/Guliver

По безопасност се доближава до Qashqai, като отбелязва 88% защита на възрастните пътници и 83% - на децата. Оборудвана е с ISOFIX монтажни точки на двете външни задни седалки, както и на шофьорската седлака.

5. Nissan Qashqai

ЕПА/БГНЕС

Този Nissan е една от малкото коли, които предлага цялосна защита на шофьора. Qashqai получава отлични оценки на тестовете за безопасност на шофьора. Сигурността на възрастните пътници в автомобила е 88%, а на децата - 83%.

4. Mercedes GLA-class

Новата GLA - класа е сред отличниците на тестовее по безопасност и притежава редица мерки за сигурност. Оборудвана е с въздушни възглавници, предупреждение за отклонение, предпазни детски ключалки и др.

3. Mercedes C-class

Getty Images/Guliver

Новата C-класа притежава изобилие от електронно оборудване. Системата за безопасност на колата е отлична, а сред някои основни характеристики са автоматично затягане на коланите и система за предупреждение на сънливост.

2. Land Rover Discovery Sport

ЕПА/БГНЕС

Този джип получава максималните 5 звезди по безопасност на EuroNCAP. Колата има оценки от 93%, 83% и 69% по отношение на безопасността за възрастни, деца и пешеходци. Най-безопасният оф-роудър.

1. Volvo V40

Getty Images/Guliver

Една от най-безопасните коли, които можете да си купите. Получава 5 звезди в тестовете на EuroNCAP, като разбива всички рекорди на института. Най-вече се отличава с първата в света въздушна възглавница за пешеходци. При удар на пешеходец предния капак на V40 се отваря, като на върха му се издува завеса от въздушни възглавници, които омекотяват удара.

Източник на статията: Vesti.bg

безопасност авомобили