Mercedes-Benz разисква бъдещето на А-Class

Нашата цел не е да гоним количества, а качество, заяви босът на компанията Ола Калениус

Mercedes Benz A class

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-Class

М одели на Mercedes-Benz от по-ниските сегменти като А-Class може да бъдат спрени или заменени с електромобили.

За това намекна босът на Mercedes Ола Калениус на организирана от “Файненшъл таймс” конференция за бъдещето на колите. Най-малкото бъдещето на тези автомобили се обсъжда на най-високо ниво в Щутгарт.

Ще говорим повече за това през следващата седмица, но нашата цел не е да произвеждаме количества. Това не прилича на Mercedes-Benz. Така че очаквайте новини за нашата гама. По-добре да гледаме нагоре, не надолу.”

Което казва много, а ние наистина ще чакаме с интерес. И както вече отбелязахме, неволята явно учи автомобилните производители - заради чиповете и войната в Украйна те са принудени да правят по-малко возила, но това не се отразява на финансите им.

За миналата година бяха регистрирани рекордни приходи и печалби, същото се отнася за първите месеци на тази година. Така мнозина говорят за маржове и качество, а не толкова за обеми. Както се вижда, електромобилите носят повече пари.

Дори и преди да са започнали проблемите с доставките, ние казахме ясно, че нашата стратегия не е да гоним количества, а ценности за нашите клиенти и нашата компания”, казва Калениус.

След което той добавя, че настоящите проблеми са били като нежелан експеримент от живота. Високите цени трябва да отговарят на качеството, добавя Калениус. В същото време в трудните времена печалбата е останала висока.

Шефът все пак завършва със загриженост за цените на суровините, които застрашават добрите финанси. Според него тази година Mercedes ще плати 2,5 милиарда евро за материали, от които произвежда своите автомобили.

Файненшъл таймс

моделна гама бъдеще печалба автомобили продажби България A-Class Sedan Ола Калениус Mercedes-Benz