Марсоходът на НАСА сякаш е излязъл от „Армагедон”

defaultimg

netinfo

Н а 5 юни НАСА свали покривалото от най-якото планетарно превозно средство, появявало се на бял свят. В него могат да седят четирима, има шест колела, в задната част има мини лаборатория и возилото е напълно функциониращо.

Уловката е, че той никога няма да напусне Земята…

Основната мисия на Mars Rover Concept ще бъде да обучава хората за червената планета, но най-вече да вдъхновява бъдещото поколение, което трябва да продължи одисеята за изучаване на Марс.

Марсоходът е произведен от братята Паркър. Шенън и Марк Паркър са направили до момента няколко супер атрактивни возила със своята компания Parker Brother Concepts, включително футуристичните мотори от фантастичния „Трон: Наследството”. Двамата са водили консултации с космонавти относно дизайна на Марсохода, след което са го направили за само пет месеца.

Той бе представен на церемония в космическия център „Кенеди” във Флорида, с което започна събитието ”Лято на Марс”. Той ще остане в центъра като част от експозицията „Пътуване до Марс”.

Марсоходът е функциониращ, но за момента няма информация за задвижващата му система, но е почти сигурно, че част от нея е поверена на електричеството и соларни панели за зареждане.

Не може да се подмине и фактът, че Марсоходът прилича изключително много на роувърите, с които бандата на Брус Уилис дълбаеше огромния астероид в „Армагедон”.

Четете още:

Баварският трансформър BMW 440i Cabriolet (тест-драйв)

Mercedes-Benz C-Class e двулико творение

Влиза ли Porsche във водовъртежа на „Дизелгейт”?

Източник на статията: Vesti.bg

NASA Mars Rover Concept Марсоход НАСА