Краят на Bugatti Chiron за Европа се отбелязва с L’Ebe

В същото време бодигард на Кристиано Роналдо имаше черен понеделник, след като блъсна неговия Veyron Grand Sport Vitesse

Bugatti Chiron Lebe

, Bugatti

Bugatti Chiron LЕbe

Н икой няма да сгреши като каже, че Bugatti Chiron e специален автомобил, но някои са по-специални от други. Това е случаят с тази серия от три автомобила L'Ebe, един Chiron и един Chiron Sport. Това ще са последните три модела, с които се слага край на историята на Chiron в Европа.

Като най-голямото дете на Еторе и Барбара Бугати, L'Ebe, родена през 1903 г., е с най-задълбочено познание за възхода на Bugatti. В последната си книга “The Story of Bugatti”, биография на Еторе, тя разказва безценни детайли от историята на марката и баща й.

Сега, L’Еbе сама става важна част от историята на Bugatti. Chiron и Chiron Sport L’Еbе черпят вдъхновение от любовта й към стила Art Deco. Характерните линии на Chiron са отражение на прословутия Bugatti Type 57 G Tank, който печели „Льо Ман” през 1937 г. – в L’Еbе тези линии са акцентирани в злато, контрастиращ на боядисаното в синьо карбоново купе. Златни акценти има и на емблемите “EB”, прословутата „подкова” и части от капака на 8,0-литровия W16 двигател. Дори джантите идват с този златен цвят.

Bugatti

В интериора се вижда подписът на L’Еbе’ върху подглавниците, централната конзола и праговете.

Bugatti

Един Chiron L’Еbе и Chiron L’Еbе Sport вече са доставени на клиентите си, вторият Chiron L’Еbе Sport ще отиде при своя до края на месеца. Така ще се сложи край на европейската история на Chiron, който бе представен през 2016 г., когато стана първият сериен модел, предлагащ 1500 к.с. мощност.

В същото време един известен представител на семейство Bugatti претърпя инцидент. Кристиано Роналдо и антуражът му в момента са в Майорка. Британската преса съобщава, че бодигард на CR7 е ударил Veyron Grand Sport Vitesse в тухлена стена, след като не е успял да вземе завой. Вината е поел бодигарда, но ще е интересно да се проследи този случай, тъй като не е изключено вината да е поел един, а виновен да е друг.

От снимките в The Daily Mail се вижда, че автомобилът е понесъл определени щети, а такива не излизат никак евтино за ремонт. Но на фона на $125 млн., които CR7 се очаква да заработи през сезон 2021/2022, няма да го мислим как ще оправи „ламарините”.

Bugatti Chiron L'Еbe Bugatti Chiron Bugatti