Концептът SsangYong LIV-2 е предвестник на следващия Rexton

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овият концепт на SsangYong представя голям премиум SUV, който ще дебютира по време на Автомобилен салон Париж 2016.  Там ще сме, за да го видим лично. Името му LIV-2 идва от Limitless Interface Vehicle и ни показва автомобил, вдъхновен от Y400. SsangYong ще направи сериен модел на база на този, който ще бъде лансиран догодина. И това би следвало да е новото поколение на Rexton.

SsangYong потвърди, че моделът разчита на 2,2-литров дизелов двигател, собствена разработка на компанията, който отговаря на стандарта Евро 6.

Клиентите ще могат да избират и от 2,0-литров GDi бензинов турбо двигател за серийния модел.

SsangYong казва, че LIV-2 предлага луксозен интериор, оборудван с модерни технологии за комуникация. Не се споменава какви са те, но може да се предположи, че говорим минимум за Apple CarPlay и Android Auto, както бордова 4G LTE интернет връзка, Wi-Fi и наличие на гама от приложени, които могат да се контролират от смартфон, използвайки Mirror Link или подобна технология.

Появата на пореден SUV в гамата не е изненада, тъй като най-старата корейска компания е специализирала в областта на автомобилите с 4х4 задвижване.

Още премиери от Париж:

Audi S5 Sportback идва с 354 к.с.

В Париж Land Rover ще идвади Discovery

По-спортно излъчване за новата Kia Rio

Източник на статията: Vesti.bg

SsangYong LIV-2 Автомобилен салон Париж 2016 Ssang Yong